Hoe maak je een QRcode van je website

QR-codes zijn echt een super handig hulpmiddel! In de corona kwamen we het al vaker tegen, bij een restaurant bijvoorbeeld. Door simpelweg de code te scannen kon je alles bestellen, betalen en werd het naar je tafeltje gebracht, soms zelf met een robot (of dit nu een fijne manier van klantenbinding is is een andere verhaal).

Waarom een QR code van je website maken

Maar een QR-code maken voor je website is ook echt een handig idee!! Je kunt de code bijvoorbeeld op posters, promotiemateriaal of flyers verwerken. Canva is hier natuurlijk ook een mooie tool voor. Maar welke bestemming van je website kies je? Wat wil je dat je bezoeker doet nadat ze de code hebben gescand? Wil je dat ze rechtstreeks naar de homepage van je website worden geleid of naar een specifieke landingspagina? Je kan hier je creativiteit helemaal op los laten!

QR code voor je netwerkevent

En naast het gebruik van een QR code op promotiemateriaal kan het gebruik van een QR-code bij netwerkevents ook super handig zijn én is ook nog eens milieubewust (hou ik van!). In plaats van het uitdelen van tientallen visitekaartjes, kan het gebruik van een QR-code ervoor zorgen dat er minder papier wordt verspild, win-win. Want het is gewoon mogelijk om helemaal geen visitekaartjes meer te gebruiken en de QR-code als vervanger te laten dienen, ben ik helemaal een voorstander van 🤩!

Visitekaartjes worden vaak na een netwerkevent weggegooid of raken zoek en dragen dus bij aan die immense afvalberg. Door gebruik te maken van QR-codes kan dit afval worden verminderd en kunnen we bijdragen aan een beter milieu.

Een ander voordeel van het gebruik van QR-codes is dat deze gemakkelijk kunnen worden bijgewerkt. Als je bijvoorbeeld je contactgegevens wilt aanpassen, hoef je alleen maar de informatie op de website bij te werken en de QR-code blijft hetzelfde. Dit is veel efficiënter dan het opnieuw laten drukken van nieuwe visitekaartjes.

Hoe maak je een QR code van je website?

Het maken van een QR-code van je website is super simpel en kan in een paar stappen worden gedaan. Hieronder leg ik uit hoe je dit kunt doen:

Stap 1: Kies een QR-code generator

Er zijn veel online tools beschikbaar waarmee je snel de QR-code van je website kunt genereren ik heb bijvoorbeeld QR Code Generator gebruikt. Deze tool is gratis te gebruiken en vereist geen technische kennis 😃 joehoe!!!

Stap 2: Voer de URL van je website in

Voer de URL van je website in het daarvoor bestemde veld. Dit zorgt ervoor dat de QR-code direct naar de juiste pagina van je website leidt.

Stap 3: Pas de QR-code aan (optioneel)

Veel QR-code generators bieden de mogelijkheid om de kleuren en het ontwerp van de QR-code aan te passen. Dit kan handig zijn als je de QR-code wilt laten matchen met de huisstijl van je website.

Stap 4: Download de QR-code

Download de QR-code, sla hem op en verwerk hem in bijvoorbeeld je Canva design!

Conclusie

Het gebruik van QR-codes voor promotiemateriaal of een poster is dus echt een super handig handig idee! En voor netwerkevents is het niet alleen handig en efficiënt, maar draagt dus ook bij aan een beter milieu. Door minder papier te verspillen en afval te verminderen, kunnen we allemaal ons steentje bijdragen aan een duurzamere toekomst .

Probeer het eens uit en ontdek hoe het voor jou kan werken!

Klik op de afbeelding om je e-book aan te vragen.