mijn inzichten waarom je zou kiezen voor een one page website

Mijn inzichten waarom je zou kiezen voor een one page website

Geschreven doorMarloesOnline

In mijn blogs deel ik mijn kennis over het maken van een WordPress website maar ook over het starten van je eigen ondernemning. Wat kom je allemaal tegen wanneer je deze reis gaat maken naar het ondernemerschap, waar moet je op letten. Zo help ik jou naar de volgende stap in jouw onderneming! Wil jij dus op de hoogte blijven? Hou dan mijn blogs in de gaten!

14 mei 2023

Een one page website is namelijk een website die bestaat uit één pagina waarop alle informatie van de ondernemer te vinden is. Deze vorm van website is kostenbesparend, to-the-point, gebruiksvriendelijk, conversiegericht, makkelijk te onderhouden en heeft een snelle laadtijd. In deze blog zal ik uitleggen waarom een one page website een goede keuze is.

Less is more

Tegenwoordig scannen we een website in plaats van deze uitgebreid te lezen, en daarom is het belangrijk om de inhoud van de website op een heldere en beknopte manier aan te bieden. Bij een one page website is er minder ruimte voor uitgebreide teksten en zijn de blokken met informatie overzichtelijk. Dit kan de bezoeker helpen om snel de informatie te vinden die ze zoekt en zorgt voor een betere gebruikerservaring. Een one page website kan bijvoorbeeld gebruikmaken van een opvallende header, pakkende afbeeldingen en slimme lay-outtechnieken om de aandacht van vast te houden.

Conversiegericht

Een one page website is ook conversiegericht. Dit betekent dat er maar één pagina is waarop de bezoeker de informatie kan vinden en deze pagina is volledig gericht op het genereren van conversies. De bezoeker wordt als het ware door de pagina geleid en aangezet tot actie. Dit kan bijvoorbeeld zijn het aanvragen van een offerte, het downloaden van een e-book of het maken van een afspraak. Door het conversiegerichte design en de focus op één doel, is de kans op conversies hoger dan bij een websites met meerdere pagina’s.

Gebruiksvriendelijk

Een ander voordeel van een one page website is dat deze heel gebruiksvriendelijk is. Je bezoeker hoeft niet te zoeken naar informatie, maar kan alles gemakkelijk vinden op één pagina, suer fijn. Door het minimalistische design is het ook heel overzichtelijk en kan de bezoeker gemakkelijk navigeren tussen de verschillende onderdelen van de website. Dit kan de zogeheten ‘user experience’ verbeteren en zorgen voor meer blije bezoekers.

Kostenbesparend

Als je een startende ondernemer bent is een one page website ook kostenbesparend. Omdat er maar één pagina is, is de hoeveelheid content die gemaakt moet worden veel minder dan bij een meervoudige websites. Hierdoor is er minder tijd nodig voor het ontwikkelen van de website en zijn de kosten lager. Dit kan dus een voordeel zijn als je een startende ondernemer bent met een beperkt budget.

Makkelijk te onderhouden

Een one page website is ook makkelijk te onderhouden. Omdat er maar één pagina is, hoef je maar één pagina te updaten en bij te houden. Dit scheelt tijd en kan ervoor zorgen dat de website altijd up-to-date is. Daarnaast is er minder kans op fouten omdat er minder content is waarbij iets fout kan gaan.

Snelle laadtijd

Bij een one page website is alle inhoud, zoals tekst, afbeeldingen en video’s, op één enkele pagina geplaatst. Dit betekent dat wanneer de gebruiker de website bezoekt, alle inhoud in één keer kan worden geladen. Dit kan de laadtijd van de website echt verkorten, omdat er minder tijd nodig is om gegevens te verzenden en te verwerken. Het is wel belangrijk om te zeggen dat er altijd uitzonderingen zijn en dat de laadtijd van een website van verschillende factoren afhankelijk is, zoals de grootte van de afbeeldingen, de hoeveelheid content en het gebruik van scripts en plug-ins. Daarom moet je er altijd zorgen voor een goede optimalisatie van de website om de laadtijd te verbeteren.

Conclusie

Samenvattend heeft een one page website verschillende voordelen. Het is kostenbesparend, gebruiksvriendelijk, conversiegericht, makkelijk te onderhouden en heeft over het algemeen een snelle laadtijd. Bovendien biedt het Less=more ontwerp de mogelijkheid om de inhoud op een heldere en beknopte manier aan te bieden, wat kan leiden tot een betere gebruikerservaring en een hogere conversie. Voor startende ondernemers kan een one page website een goede keuze zijn. Kortom, een one page website kan een effectieve en efficiënte manier zijn om online aanwezigheid te creëren en potentiële klanten te bereiken!

Heeft dit blogbericht jou geïnspireerd om ook te kiezen voor een one page website? Als websitebouwer help ik je graag bij het ontwikkelen van een effectieve en gebruiksvriendelijke one page website die past bij jouw bedrijf. Neem gerust contact met me op om de mogelijkheden te bespreken en samen te kijken hoe we jouw bedrijf online kunnen laten groeien met een mooie én conversiegerichte website.

Lees nog meer waardevol website nieuws!

5 geheimen voor een ijzersterke website!

Een compleet stappenplan met de belangrijkste geheimen die je nu nodig hebt voor je website.

Ja! Check snel je inbox!