Waar begin je?
31 januari 2023
Geschreven door: MarloesOnline

Wat moet je doen voordat je aan je website begint

Als je net begint met je onderneming komt er ontzettend veel op je. We zijn druk bezig om alle kennis te vergaren zodat we nog zelfverzekerder aan die start beginnen, we freubelen nog wat aan onze Canva templates, maken een groot feest als we ons hebben ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en natuurlijk willen we online zichtbaar worden met een website.

Toen ik begon met mijn website wist ik niet waar te beginnen. Ik wist niet wat hosting was en het kiezen van een domeinnaam begreep ik nog wel maar zag ook dat je een domeinnaam overal kon kopen..? Maar hoe ga je dan verder? Kortom, ik ben me daar in gaan verdiepen, volgende webinars, heb trainingen gekocht, ik ploos YouTube af om mijn eigen website te bouwe en uiteindelijk ben ik gestart!

Ik kon prima priegelen en freubelen en alles nog mooier maken dan dat het al was maar als de inhoud niet klopt komt er ook niemand op je website en dat betekent geen klanten en geen omzet. Maar ik vergat een hele belangrijke stap, de INHOUD van mijn website. Ik kwam daarachter toen ik instapte bij mijn businesscoach dus ik haalde mijn website offline en begon met de inhoud.

Doordat ik nog meer in contact kwam met andere startende ondernemers ben ik eens gaan rondvragen, hoe begint iedereen? Regel je eerst je hosting? Of toch je domeinnaam? Of bedenk je wat je erop wilt zetten? Of start je met een gratis doe-het-zelf website? Of alles tegelijk? Wat bleek, de meeste deden, domeinnaam, hosting en website bouwen en niemand koos om eerst maar eens te bedenken WAT er op de website moet komen! En dit is eeuwig zonde want dan ontstaat er een website die van geen kanten klopt en geen klanten aanspreekt.

Begin bij stap 1:

1. ga aan de slag met wat jij wilt vertellen, waarom wil je een website, wat is je doel, wie wil je aanspreken, wie is toch die ideale klant die je graag wilt helpen (en nee, je kan niet iedereen helpen)

Om je hierbij te helpen heb ik een e-book geschreven met de eerste 5 stappen naar jouw website.
Download deze en ga er lekker mee aan de slag. En als je die klaar hebt naar de volgende stap maar dat is voor later, eerst dit.

Mocht je er hulp bij nodig hebben of iets niet duidelijk zijn, stuur me gerust een berichtje en dan help ik je.