Waarom ik graag werk met Divi

Geschreven doorMarloesOnline

In mijn blogs deel ik mijn kennis over het maken van een WordPress website maar ook over het starten van je eigen ondernemning. Wat kom je allemaal tegen wanneer je deze reis gaat maken naar het ondernemerschap, waar moet je op letten. Zo help ik jou naar de volgende stap in jouw onderneming! Wil jij dus op de hoogte blijven? Hou dan mijn blogs in de gaten!

29 november 2022

Waarom ik heb gekozen voor WordPress in combinatie met Divi?

WordPress is een van de grootste CMS (content mangagement systeem) systemen van de wereld. Omdat het een open-source systeem is heb je een ook een bulk aan waardevolle plug-ins tot je beschikking. (Een plug-in is een kleine softwaretoevoeging aan je website, bijvoorbeeld een plug-in om jouw Social Media aan je website te koppelen. De keuze van plug-ins is reuze maar let wel op welke je installeert en niet teveel, hoe meer je aanhaakt aan je website hoe trager deze kan worden, wees selectief dus doe research). Meer weten over WordPress? Lees mijn blog over WordPress.org vs WordPress.com.

Maar wat is Divi

Iedere WordPress website draait op een thema. Het thema bepaalt hoe je website eruit ziet, wat je kunt bewerken en aanpassen, kortom je gehele look en feel van je website.

Elk thema is anders en heeft zo zijn eigen unieke functionaliteiten en voor- en nadelen. Zo zijn er thema’s die speciaal voor een webshop of een blog website zijn gebouwd.

Dus over de keuze van het thema moet je wel even nadenken. Het is jammer als je hier al verkeerde keuzes gaat maken en tegen beperkingen aan loopt tijdens het bouwen van je website. Zonde van je tijd en zonde van je geld.

Divi is een WordPress theme van Elegant Themes. Er zijn heel wat gratis thema’s maar Divi is betalend ($ 89 per jaar of $ 249 voor levenslange licentie).

En waarom word ik blij van Divi

  • De gebruiksvriendelijkheid: binnen WordPress bouw je met Divi je website op door middel van drag & drop, een soort bouwstenen. Divi is een visual builder, dus je bouwt aan de voorkant van je website en ziet dus meteen het resultaat terwijl je aan het bouwen bent, super fijn is dit, dus geen programmeertaal nodig.
  • De ontwerpmogelijkheden zijn eindeloos: je kan tal van mooie ontwerpen maken welke technisch en visueel kloppen. Met gebruik van af en toe een klein beetje CSS (programmeren is toch ook echt leuk 😄) kun je soms niet die extra’s nog toevoegen aan je website.
  • Mobielvriendelijk oftewel responsive: je kunt makkelijk wisselen tussen verschillende mobiele apparaten en zo per apparaat bekijken hoe je pagina’s eruit komen te zien. Het is dan mogelijk om afbeeldingen (wel of niet zichtbaar op een mobiel), lettergroottes, marges en nog veel meer voor elk apparaat apart in te stellen.
  • Er zit een groot bedrijf achter Divi (Elegant Themes) en wordt daardoor ook voortdurend doorontwikkeld – en dat is belangrijk, want de basis van je website moet staan als een fundering maar moet ook up-to-date blijven. En als je Divi hebt, doe je updates!
  • Tip: Schaf een thema niet aan omdat deze er mooi uitziet en test je thema eerst voordat je deze gaat aanschaffen!

Mijn ervaring is dat WordPress met Divi gebruiksvriendelijk en toegankelijk is zodat je niet voor altijd afhankelijk bent van een websitebouwer als je een wijziging wilt maken aan je website.

Ik vind dat zelf heel belangrijk voor mijn klanten en wil je dat echt meegeven om daar ook rekening mee te houden bij het kiezen van je thema.

 

 

Lees nog meer waardevol website nieuws!

5 geheimen voor een ijzersterke website!

Een compleet stappenplan met de belangrijkste geheimen die je nu nodig hebt voor je website.

Ja! Check snel je inbox!