Wat doet een technisch VA

Geschreven doorMarloesOnline

In mijn blogs deel ik mijn kennis over het maken van een WordPress website maar ook over het starten van je eigen ondernemning. Wat kom je allemaal tegen wanneer je deze reis gaat maken naar het ondernemerschap, waar moet je op letten. Zo help ik jou naar de volgende stap in jouw onderneming! Wil jij dus op de hoogte blijven? Hou dan mijn blogs in de gaten!

15 oktober 2022

Wanneer ik vertel wat ik doe is dit het antwoord wat ik 9 van de 10 keer krijg: nooit eerder van gehoord! En misschien denk jij ook ‘Ja, ik heb hier weleens van gehoord…’ of ‘Dan ben je toch een secretaresse ofzo’? In deze blog leg ik uit wat een Technisch VA doet.

Wat is een Virtueel Assistent (VA)?

Een virtual assistent is (vaak) een zzp-er die werkt vanaf de eigen werkplek en ondernemers ondersteunt met verschillende taken. Als ondernemer ben jij super sterk in je vak maar bij het ondernemen zijn er ook taken die gedaan “moeten” worden. Zoals de secretariële en administratieve werkzaamheden, online marketing of technische werkzaamheden zoals het bouwen van een website, een online leeromgeving of het opzetten van een e-mail funnel. Misschien niet de taken die je allemaal even leuk vindt want je wilt je bezig houden met wat jij het liefste doet maar je wilt ook groeien met je bedrijf toch? Dan is een virtueel assistent de uitkomst want die is gespecialiseerd in taken die jij het liefst uit handen wilt geven.

Waarom een technisch VA?

Het is vaak voordeliger om een VA in te huren dan dat je zelf de taak uitvoert. In dit geval even het voorbeeld van het maken van je website. Bedenk maar eens hoeveel tijd je kwijt bent met het vooronderzoek, waar ga ik een website in maken? Wat heb ik daar allemaal bij nodig? Domeinnaam, hosting, SSL-certificaat? En als je dan eenmaal een platvorm en de beveiliging hebt kun je beginnen. Maar welke technische plug-ins heb ik nodig, wat is handig met een back-up? Je kunt heel wat uurtjes doorbrengen met het zoeken naar de juiste youtube tutorials… Maar reken die tijd eens om naar jouw eigen uurtarief. Het is dan echt voordeliger om een VA in te huren, zodat jij je tijd nuttiger kunt besteden en dit dus ook terug kan verdienen.

Een technisch VA bouwt en onderhoud niet alleen websites maar doet veel meer dan dat, zelf ben ik mij ook aan het specialiseren in de volgende onderdelen: het bouwen van online leeromgevingen, het bouwen van e-mailfunnels en het instellen van nieuwsbriefsoftware & sjablonen.

Dit betekent dat ik dus werk met verschillende systemen, naast WordPress en Divi, binnenkort ook Plug & Pay, WebinarGeek, Woocommerce, Calendly, Active Campaign/Mailblue en WP Fusion.

Dit zijn systemen die jouw online business optimaliseerd én automatiseerd. Doordat het gebruiksvriendelijke en betaalbare systemen zijn (en daardoor goed doorontwikkeld)

Het zijn betaalbare, veel gebruikte (en daardoor goed door ontwikkelde) en vooral gebruiksvriendelijke systemen (zonder teveel poespas) waar jij (met mijn uitleg) ook zelf mee zou kunnen werken.

Hopelijk weet je nu meer wat een Technisch VA is en mocht je na het lezen meer willen weten neem dan gerust contact met mij op of stuur een mailtje naar marloes@marloesonline.nl.

Groeten,

Marloes

 

 

 

 

Lees nog meer waardevol website nieuws!

5 geheimen voor een ijzersterke website!

Een compleet stappenplan met de belangrijkste geheimen die je nu nodig hebt voor je website.

Ja! Check snel je inbox!