Wat is een goede domeinnaam?

Het lijkt soms wel alsof we niet kunnen starten voordat we de mooiste, origineelste, meest pakkende, en alles zeggende naam hebben bedacht voor je onderneming….we doen een polletje hier en nog een vraagsticker daar. En ik deed dit ook, wel of geen VA (van virtual assistent) erin verwerken, wel of niet mijn achternaam en dan mijn meisjesnaam of beide maar dat is veel te lang…

Maar wat is nu een goede domeinnaam en hoe kies je er een?

Een domeinnaam is het webadres van jouw website. Het is de naam waarmee mensen jouw website kunnen vinden op het internet. Het kiezen van een goede domeinnaam is van cruciaal belang voor de vindbaarheid en herkenbaarheid van jouw website. Hieronder vind je enkele tips om een goede domeinnaam te kiezen.

Kies een domeinnaam die relevant is voor jouw website

Een goede domeinnaam is relevant voor de inhoud van jouw website. Het moet de bezoeker een idee geven van wat ze op jouw website kunnen verwachten. Het gebruik van relevante zoekwoorden in de domeinnaam kan ook helpen bij de vindbaarheid van jouw website in zoekmachines.

Houd het kort en eenvoudig

Een goede domeinnaam is kort en gemakkelijk te onthouden. Bezoekers zullen sneller terugkomen als ze jouw domeinnaam gemakkelijk kunnen onthouden en typen. Vermijd lange domeinnamen en domeinnamen met veel speciale tekens.

Maak het gemakkelijk te spellen en uit te spreken

Een goede domeinnaam is gemakkelijk te spellen en uit te spreken. Vermijd moeilijk te spellen woorden dus maak het niet te moeilijk: als je de naam van je website verteld aan iemand moet het wel te onthouden zijn. Anders gezegd, iemand zou het ‘moeten’ kunnen typen zonder spelfouten, dus accenten als dubbele letters, cijfers, koppeltekens vermijden = zoekmachinevriendelijk!

Kies een unieke naam

Een goede domeinnaam is uniek en onderscheidt jouw website van anderen. Zorg ervoor dat de naam niet te veel lijkt op die van je concullega, om verwarring te voorkomen. En verwerk het liefst het resultaat in je naam in plaats van de methodiek. En sta JIJ echt in dienst van je klant? Kies dan gewoon voor je eigen naam.

Gebruik de juiste domeinnaam extensie

Er zijn verschillende domeinnaam extensies beschikbaar, zoals .com, .nl, .org, enz. Kies een extensie die relevant is voor jouw website en doelgroep. Als je een internationale website hebt, dan is een .com een logische keuze. Maar als je gewoon in Nederland werkzaam bent is een nl natuurlijk helemaal goed.

Conclusie

Een goede (logische) domeinnaam is dus best van groot belang voor de vindbaarheid en herkenbaarheid van jouw website. Kies een relevante, korte, gemakkelijk te spellen, unieke en juiste domeinnaam extensie om een goede eerste indruk te maken op je bezoekers en de zoekmachines. Door deze tips toe te passen, kun je de vindbaarheid en herkenbaarheid van jouw website verbeteren en meer bezoekers aantrekken.

En echt je bedrijf valt of staat echt niet direct met een niet handige of logische domeinnaam, het gaat er vooral om wat JIJ levert en kan doen voor je klant wat ze nodig hebben en wat jij doet om jouw bezoekers naar je website te krijgen.

En als je hem gaat vastleggen, dan kun je dit gelijk doen met je hosting. Hoef je daarna niet meer je domeinnaam te verhuizen. Ik heb dit bijvoorbeeld gedaan bij Vimexx.

Klik op de afbeelding om je e-book aan te vragen.