WordPress.org of WordPress.com

Geschreven doorMarloesOnline

In mijn blogs deel ik mijn kennis over het maken van een WordPress website maar ook over het starten van je eigen ondernemning. Wat kom je allemaal tegen wanneer je deze reis gaat maken naar het ondernemerschap, waar moet je op letten. Zo help ik jou naar de volgende stap in jouw onderneming! Wil jij dus op de hoogte blijven? Hou dan mijn blogs in de gaten!

7 oktober 2022

Toen ik jaren geleden vol enthousiasme wilde beginnen met mijn eerste website Marlicious (ik was ’thuiskok’ en wilde dit online zichtbaar gaan maken) ging er een wereld voor me open.

Waarmee ga ik een website maken?

Ik kwam al snel uit bij WordPress.com maar ook WordPress.org.

Na onderzoek te hebben gedaan blijken er toch grote verschillen te zijn tussen deze twee populaire softwaresystemen. En dit zijn de belangrijkste:

  • org is een open source systeem en dit betekent dus dat het gratis is. Het enige wat je moet doen is het koppelen aan je hostingpakket. WordPress.com is een gesloten systeem en beperkt in bijvoorbeeld het gebruik van plug-ins. Pas bij een Business abonnement (€ 25,- per maand) kun je plug-ins gaan gebruiken
  • org is erg populair en omdat het populair is en open source is natuurlijk super gunstig want veel professionals werken ook met dit systeem en dát betekend weer dat WordPress.org makkelijker te koppelen is met andere systemen
  • Omdat het een open-source systeem is heb je een ook een bulk aan waardevolle plug-ins tot je beschikking. Misschien dat je denk je wat is een plug-in? Een plug-in is een kleine softwaretoevoeging aan je website, bijvoorbeeld een plug-in om jouw Social Media aan je website te koppelen. De keuze van plug-ins is reuzen dus let wel op welke je installeerd

Er zijn vast nog talloze voor en tegens voor het kiezen van het juiste systeem maar dit was voor mij genoeg om te kiezen voor WordPress.org

Oja Marlicious is nooit van de grond gekomen, ik kook nog graag maar maak liever jouw website!

En mocht je na het lezen meer informatie dan mag je gerust contact met mij opnemen of een mailtje sturen naar marloes@marloesonline.nl.

Lees nog meer waardevol website nieuws!

5 geheimen voor een ijzersterke website!

Een compleet stappenplan met de belangrijkste geheimen die je nu nodig hebt voor je website.

Ja! Check snel je inbox!